In ce anotimp sa vizitezi Bucurestiul?

Capitala Romaniei este o destinatie atractiva pe tot parcursul anului fiind la fel de frumos si primavara cand parcurile si spatiile verzi se umplu de flori, in miezul verii cand toata lumea se inghesuie la terasele si cafenelele in aer liber, toamna cand se acopera de frunze ruginii, dar si iarna cand este invelit de un strat de zapada.

Ianuarie

Viziteaza Bucurestiul in ianuarie si poti sa-ti pui in practica talentele de fauritor de oameni de zapada (in general, in ianuarie in Bucuresti ninge abundent).

Daca ajungi in capitala chiar in prima saptamana a anului poti lua parte la slujbele religioase prilejuite pe 6 ianuarie de sarbatoarea Bobotezei, prilej cu care poti sa bei aghiazma mare sfintita de chiar Patriarhul Romaniei, iar pe 7 ianuarie sa celebrezi impreuna cu cei pe care-i cheama Ion si Ioana si care-si serbeaza ziua de nume in aceasta zi.

Atmosfera este animata in aceste zile in barurile si cluburile din Bucuresti acestea fiind pline de petrecareti.

Februarie

La fel ca peste tot in marile capitale europene si in Bucuresti februarie este luna dragostei. Ba chiar mai mult decat in alte parti iubirea este sarbatorita de doua ori, o data de Valentine’s Day pe 14 februarie si o data pe 24 februarie de Dragobete.

Flori, ciocolata si petreceri, poti sa te bucuri de toate acestea in cluburile si localurile din centrul vechi sau din toate colturile orasului, acestea intrecandu-se in aceasta perioada in a organiza evenimente speciale pentru indragostiti sau pentru cei aflati in cautarea unui partener de dating.

Martie

Primavara este unul dintre cele mai frumoase momente pentru a vizita Bucurestiul. Zilele se maresc si devin mai calduroase iar parcurile si terasele orasului isi scutura praful de peste iarna si se pregatesc sa-si primeasca clientii.

In prima saptamana din luna martie, toti turistii care viziteaza Bucurestiul au ocazia de a cumpara traditionalele martisoare romanesti pentru prietene, iubite, sotii, surori, matusi, bunici sau orice alta doamna speciala din viata lor.

Aprilie

Desi data variaza de la un an la altul, in general in aprilie, crestinii ortodocsi sarbatoresc Pastele. Iar acesta este un moment excelent pentru a vizita Bucurestiul si a lua parte la frumoasele traditii religioase romanesti.

Temperaturile sunt in general prietenoase in aceasta luna a anului asa ca poti petrece noaptea de Paste la slujba de Inviere tinuta la toate bisericile ortodoxe din oras. Apoi te poti delecta cu preparatele traditionale de Paste, friptura de miel, drob si ouale rosii ciocnite cu prietenii. Acestea se pot comanda de Paste si in perioada imediat urmatoare de la orice restaurant sau bistro din oras.

Tot in aprilie inainte si dupa Paste, vizitatorii Bucurestiului pot achizitiona obiecte de artizanat, celebrele oua rosii incondeiate sau pictate si produse culinare deosebite cum ar fi cozonaci si pasca de la targurile organizate in diverse locuri in oras.

Mai

In mai, parcurile din Bucuresti precum parcul Herastrau, sunt pline de copaci infloriti iar orasul este foarte primitor. Daca vizita are loc in prima zi a lunii pe 1 mai poti chiar sa te bucuri de un oras mult mai linistit decat de obicei, ziua libera nationala de 1 mai oferind bucurestenilor ocazia sa plece in excursii in tara sau pe litoral.

Daca iti plac burgerii, atunci luna mai e cea mai potrivita pentru a vizita Bucurestiul pentru a participa la cel mai mare festival culinar special dedicat acestor specialitati. Burgerfest are loc anual in luna mai in Bucuresti si poti asista la intreceri de gatit intre amatori si chefi renumiti, te poti bucura de muzica live si distractie in aer liber savurand niste burgeri deliciosi.

Iunie

Iunie inseamna inceputul verii in Bucuresti. Vremea este din ce in ce mai calda si locuitorii se relaxeaza pe terasele si cafenelele in aer liber.

Renumitul cartier din centrul orasului, Centrul Vechi devine tot mai animat, strazile sale fiind intesate de restaurante, baruri, cafenele, ceainarii, terase si pizzerii unde turistii si localnicii se bucura de mancare, bautura, muzica sau privesc competitii sportive.

In aceste zile calduroase este indicat sa planifici o plimbare prin parcurile bucurestene, o plimbare cu vaporasul pe lacul Herastrau fiind o experienta deosebita intr-o zi insorita de iunie.

Iulie

Miezul verii in Bucuresti inseamna un oras mai linistit si cu trafic mai putin aglomerat intrucat este perioada vacantelor de vara pentru copii si parinti. In iulie si august majoritatea bucurestenilor profita mai ales de weekenduri pentru a fugi la mare sau la munte iar in restul saptamanii se bucura de distractii in aer liber la concerte, spectacole, inot in piscine sau stranduri si iau masa la terase si gradini de vara.

Este o foarte buna perioada si pentru a profita de abundenta de produse din pietele orasului care sunt in aceasta luna pline de legume si fructe proaspete de sezon.

August

In August, Bucurestiul este toropit de caldura si toata lumea e cu gandul la vacanta si distractie. O vizita in aceasta luna in Bucuresti este ideala pentru a combina viata de noapte oferita de cluburile, terasele si restaurantele orasului cu plimbari prin parcuri si relaxare in natura in frumoasele paduri din jurul orasului.

Cei interesati de turismul religios gasesc o oaza de racoare si liniste in aceasta luna la manastirile din oras si din imediata lui vecinatate. Sarbatoarea de Sfanta Maria in data de 15 august este prilej de sarbatoare pentru bucuresteni si pentru musafirii lor.

Septembrie

Odata cu sosirea lunii septembrie, bucurestenii se reintorc in capitala si orasul incepe sa trepideze de energie.

In aceasta luna are loc in Bucuresti unul dintre cele mai mari evenimente culturale din Romania si din Europa – Festivalul George Enescu.

Acest eveniment muzical romanesc de prestigiu international reuneste timp de aproape o luna de zile la Bucuresti virtuozi celebri, orchestre de renume mondial si interpreti de prestigiu ai muzicii clasice.

Octombrie

Bucurestiul este in general linistit in octombrie. Toamna incepe sa imbrace orasul in culori ruginii iar parcurile si Gradina Botanica sunt locuri potrivite pentru vizite si amintiri frumoase.

Targurile de sezon sunt prilejuri nemaipomenite pentru a achizitiona legume proaspete si produse de sezon cum ar fi vinul sau muraturile.

Este o vreme minunata pentru un tur al muzeelor bucurestene, galeriilor de arta, bisericilor si caselor memoriale.

Noiembrie

Pentru ca vremea nu este foarte placuta afara, in noiembrie este momentul ideal sa te bucuri de oferta restaurantelor si braseriilor bucurestene. Poti sa vizitezi localuri cu traditie si a caror atmosfera te va ajuta sa-ti faci o impresie despre istoria Bucurestiului si spiritul vremurilor de alta data din capitala.

O bere de casa bauta la Caru’ cu bere sau o prajitura savurata la Casa Capsa sunt exact ceea ce ai nevoie in noiembrie in Bucuresti.

Decembrie

Decembrie este o luna minunata sa vizitezi Bucurestiul, mai ales daca-ti place iarna si nu ai o problema cu temperaturile scazute. Din fericire, vei gasi la tot pasul targuri de Craciun sau chioscuri amenajate in parcuri unde vei putea cumpara si savura preparate traditionale si bauturi fierbinti ca vin sau tuica fiarta.

Pe 1 decembrie Bucurestiul se pregateste de sarbatoare fiind ziua in care se aprind de obicei instalatiile luminoase de Craciun dar mai ales ziua nationala a Romaniei celebrata printr-o parada impresionanta a fortelor armate romane ce defileaza pe sub Arcul de Triumf.

Daca vrei sa petreci si revelionul la Bucuresti poti alege din bogata oferta a restaurantelor si cluburilor care se intrec in a organiza variate spectacole si show-uri de divertisment pentru a marca trecerea intr-un nou an.

Nu rata