Casa Capsa

Aflata chiar in inima Bucurestiului, pe celebra Calea Victoriei, odinioara locul preferat de promenada al tuturor bucurestenilor, la intersectia cu strada Edgar Quinet, Casa Capsa a fost si ramane un simbol al vietii culturale a capitalei.

Renumita in principal pentru Cafeneaua Capsa unde obisnuiau sa-si dea intalnire personalitatile politice si culturale ale Bucurestiului, Casa Capsa este defapt un veritabil complex compus din hotel, restaurant, sali de conferinta, saloane private si o celebra cofetarie.

Istoricul cladirii

Cumparata in anul 1868 de catre fratii de origine macedo-romana Constantin si Grigore Capsa, cladirea de la intersectia Caii Victoriei cu Edgar Quinet gazduise anterior un vestit birt unde se serveau mancaruri italo-orientale si ulterior, o sala de bal renumita.
Fratii Capsa au deschis cofetaria “La doi frati, Constantin si Grigore Capsa”, iar in anul 1876 au ridicat si hotelul si apoi Cafeneaua Capsa.

In secolele XIX si XX, Casa Capsa era frecventata de elita politicii din Romania: fratii Bratianu, Constantin Argetoianu, Nicolae Filipescu. Tot la Capsa se intalneau si jurnalistii acelei epoci care isi scriu aici stirile si isi culegeau informatiile.
Casa Capsa a avut de-a lungul timpului multi clienti de vita nobila printre care: ducele Nicolae, printul Gorceakov, Franz Iosef, Josephine Baker, George Enescu, Erico Carusso, Pietro Mascagni, tenorul Iosif Schmidt si actorul Hary Baur.

Atmosfera la Capsa

Casa Capsa din zilele noastre face parte dintre cladirile de patrimoniu ale Bucurestiului si a fost restaurata, atmosfera de local de lux din perioada aristocratica fiind perfect redata.

 

In restaurant te impresioneaza covoarele somptuoase, mesele si scaunele din lemn masiv precum si draperiile grele in culori inchise de la ferestre.

Arhitectura speciala a salilor este pusa in valoare de mobilier, oglinzi imense si candelabrele care atarna din tavan.

 

Casa Capsa a fost considerata o lunga perioada de timp drept cea mai buna cofetarie din Europa, adesea importand dulciuri din Orient sau de la Paris si este o cladire reprezentativa pentru atmosfera Bucurestiului de alta data.

 

De la patiseria Casei Capsa poti cumpara dulciuri de casa traditionale precum placinte dar si baclava, bomboane si ciocolata.

Nu rata

1 Comentariu la “Casa Capsa”

  1. […] bere de casa bauta la Caru’ cu bere sau o prajitura savurata la Casa Capsa sunt exact ceea ce ai nevoie in noiembrie in […]