Simfonia Apei

In fiecare seara de vineri, sambata si duminica, intre lunile mai si octombrie, in Piata Unirii din Bucuresti poti asista la un spectacol deosebit de jocuri de apa, muzica si proiectii de lumina.

Organizat de Primaria Municipiului Bucuresti si Apa Nova, spectacolul Simfonia Apei care incep in serile mai sus mentionate de la ora 21:30 aduna laolalta bucuresteni, turisti romani si straini dornici de a se bucura de un senzational spectacol.

O simfonie dedicata romanilor

Fantanile Urbane din Piata Unirii sunt luminate si artezienele sincronizate intr-un spectacol dedicat in 2019 omagierii celebritatilor romanesti care si-au asezat talentul in voulme de carte, arii, sculpturi si opere de arta nemuritoare.

Noul mozaic al fantanii centrale

In 2018, ansamblul de fantani din Piata Unirii a trecut printr-un amplu proces de reabilitare sustinut integral de compania Apa Nova, in urma caruia, fantanile din centrul Capitalei Romaniei au devenit primele din Europa care beneficiaza de echipamente de ultima generatie.

Refacerea piesei centrale a pietei include un mozaic nou, conceput ca o reinterpretare a temei Marii Uniri.

Arhitectii proiectului au cerut ajutorul expertilor muzeografi pentru integrarea dansului horei in desenul noului mozaic, cu trimiteri complexe catre alfabetul chirilic si ceramica cucutenilor.

Spectacolele de muzica, apa si lumina care se imbina armonios pentru a oferi o experienta unica vizitatorilor care ajung in zona Pietei Unirii in fapt de seara in fiecare weekend incepand de vineri dureaza aproximativ 45 de minute, iar accesul in zona este gratuit.

Pe durata spectacolelor accesul autovehicolelor in zona este restrictionat iar pietonii se pot plimba in zona alaturi de prieteni si copii bucurandu-se de spectacolul apei.

Divertisment cu tehnologie de ultima generatie

Fiecare spectacol include o coloana sonora care este coordonata cu „ecranele de apa” orientate spre cele patru puncte cardinale ce creaza o platforma multimedia uriasa pe care apar proiectii tematice dedicate valorilor romanesti.

Nu rata