Arenele Romane

Arenele Romane este una dintre cele mai indragite locatii pentru fanii concertelor si spectacolelor de mare anvergura, locatia fiind apreciata de vedete recunoscute la nivel national si international ce au sutinut acolo show-uri inedite si spectacole de calitate!

In anii gloriosi ai tarii noastre, sub conducerea lui Carol I, cat si in cele 18 secole de romanitate pe teritoriul Daciei, festivitatile si sarbatorile aveau loc in incinta Arenelor Romane. Dupa anul 1906, dupa implinirea a 40 de ani de la sosirea Regelui Carol I in Romania, precum si implinirea a 25 de ani de Regalitate si 1800 de ani de cand Dacia fusese cucerita de catre armata lui Traian, aici aveau loc si evenimentele sportive si culturale.

Proiectul a fost gandit de catre arhitectul francez Edoaurd Redont, ulterior luand nastere si Parcul Carol, dupa cateva luni.

Initial, aici a fost gazduit un teatru de vara, dupa modelul specific roman, proiect infiintat de catre arhitectul Leonida Negrescu, fiind de asemenea colaborator si pentru proiectul Ateneul Roman, alaturi de inginerul Elie Radu.

Sursa foto: HipPostcard

In anul 1935, Arenele Romane au avut un moment de glorie cu ocazia primei expozitii de urbanistica, cu ocazia Lunii Bucurestilor.

Timp de 2 ani amfiteatrul a fost inchis, incepand cu anul 1966, cand au inceput lucrarile de modernizare, iar cu aceasta ocazie, scena a fost inaltata, iar peste gazon a fost turnat beton. Regandind putin proiectul, spatele scenei adapostea birouri administrative, iar fosta loja a fost marita la 6 incaperi, cu aproximativ 50 de scaune.

Noile lucrarile de renovare, atat pentru Parcul Carol, cat si pentru Arenele Romane, s-au concretizat in anul 1981, faurite dupa planurile Institutului Proiect Bucuresti. In anul 2001 capacitatea locurilor in aer liber a ajuns la 5500 de locuri si au fost initiate reparatii masive.

Putini stiu ca in anul 2001, muzicianul Mihai Cernea, fiind si membru in consiliul CREDIDAM (Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti), o asociatie non-profit cu obiectivul de a colecta si repartiza banii cuveniti artistilor, precum si managerul firmei de productie Sfinx Experience, a castigat dreptul ca, timp de 25 de ani, sa foloseasca Arenele Romane.

Arenele Romane, in momentul in care au intrat in grija compozitorului Mihai Cernea, erau destul de degradate, dar au fost demarate doar lucrari de cosmetizare. Din pacate, in anul 2015 s-au desprins bucati din acoperis, precum si zeci de caramizi, iar in zonele unde stau spectatorii, tavanul este fisurat.

De regula, Arenele Romane se transforma intr-un cort imens pe timpul iernii, pentru a avea o izolatie termica corespunzatoare.

Printre celebritatile internationale care au concertat pe scena Arenelor Romane ii regasim pe Billy Idol, Tori Amos, Schiller, Tom Odell, Godsmack, Roxette, Sean Paul, Jessie Ware, Nouvelle Vague, Placebo, Slash, Massive Attack, Evanescence, precum si artisti nationali ca Delia, Carla’s Dreams, Subcarpati, Guess Who, BUG Mafia, Cargo, The Motans, Grasu XXL sau Smiley.

Sursa foto: IConcert

Arenele Romane reprezinta o locatie cu o acustica excelenta si sunt gazda celor mai grandioase spectacole si a celor mai inedite concerte si festivaluri!

Nu rata

1 Comentariu la “Arenele Romane”

  1. […] I este o locatie minunata si des vizitata, in special pentru ca in interior au fost construite si Arenele Romane, locatia preferata in ceea ce priveste muziva live, dar si o moschee in apropierea lacului, precum […]