Tur pietonal prin Bucuresti

Daca ai la dispozitie o zi libera si vrei sa mergi la o plimbare, ai posibilitatea de a face o calatorie in timp mergand prin zonele Bulevardul Aviatorilor si Calea Dorobanti, din capitala!

Aceste zone contin strazi ce fac parte din cartiere selecte, cu nume de capitale si toate iti ofera posibilitatea de a vedea casele restaurate si conservate, construite in perioada interbelica.

Aceste constructii, realizate in secolul XX ofera privelisti splendide, gazduind chiar si resedinte de ambasadori si chiar ambasade.

Aceasta zona a Bucurestiului a pastrat un parfum elitist, totul fiind conservat cu strictete.

Absolut toate casele si constructiile din aceasta zona sunt spectaculoase si merita privita intr-un tur al capitalei. Multe din aceste constructii au servit ca prototip pentru alte constructii realizate ulterior.

Multe din ele combina elemente medievale cu elemente rustice, avand astfel o structura armonios alcatuita.

Asadar, zona capitalei este foarte frumoasa si merita sa iti iei liber cateva ore pentru a te relaxa in aer liber si in acelasi timp sa mai inveti putin din istoria acestor asezaminte!

Sursa foto: Zf.ro

Nu rata

1 Comentariu la “Tur pietonal prin Bucuresti”

  1. […] in inima Bucurestiului, in vecinatatea unui cartier select al Capitalei, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi este gazduit intr-o cladire de patrimoniu […]