JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Unul dintre cele mai elegante hoteluri si cel mai mare ca dimensiuni din Bucuresti, JW Marriott Grand Hotel este un hotel de cinci stele situat in apropiere de Palatul Parlamentului pe Calea 13 Septembrie, nr. 90.

In fata hotelului se afla amplasat un monument istoric al capitalei – Statuia pompierilor din Dealul Spirii, un ansamblu realizat din bronz de catre sculptorul Wladimir Hegel, dedicat memoriei eroilor pompieri care au luptat cu trupele otomane in timpul Revolutiei de la 1848.

JW Marriott a fost deschis oficial la sfarsitul lunii octombrie 2000 dupa o investitie de 180 de milioane de dolari si isi gazduieste oaspetii in cele 402 spatii de cazare (379 camere si 23 de apartamente) extrem de elegante si confortabile.

Pe langa spatiile de cazare, hotelul include si un centru de spa si fitness cu piscina interioara precum si o galerie de magazine unde isi expun produsele branduri internationale de lux, supermarket-uri, cafenele, baruri, agentii de turism, banci si chiar o mini gradinita.

La Marriott exista si 11.000 metri patrati de spatii de birouri, un cazinou si o parcare generoasa de 550 de locuri.

Atmosfera de la JW Marriott

Ceea ce impresioneaza din start la acest hotel sunt spatiile ample si elegant decorate si impunatoarele scari din marmura. Aceasta atmosfera te intampina inca de la intrarea in marele lobby si se continua si la nivelul intai unde se afla zona salilor de conferinta si a restaurantelor.

Restaurantele din cadrul JW Marriott

In cadrul hotelului functioneaza un elegant restaurant JW Steakhouse unde poti aprecia o veritabila friptura de vita Black Angus, romanticul restaurant cu specific italienesc, Cucina, unde poti servi specialitati de peste si fructe de mare, un restaurant cu specific sportiv, denumit sugestiv Champions, unde poti savura la un meci niste deliciosi burgeri, o portie de aripioare picante cu sos Buffalo, inele de ceapa prajita sau o portie de Fajitas, iar pe timpul verii este deschisa terasa denumita sugestiv,  The Garden.

Pentru cei care vor sa savureze doar o cafea sau sa se intalneasca cu partenerii de afaceri exista Marriot ofera Vienna Cafe, un spatiu cu decor autentic vienez,  sau ambianta relaxanta a barului international deschis non-stop – Pavilion Lounge.

Facilitatile oferite clientilor

Daca te vei caza intr-una dintre camerele acestui hotel vei avea la dispozitie un birou de lucru cu lampa, doua linii telefonice, telefon cu speaker, mesagerie vocala, televizor, cablu/satelit TV, filme in-room, distribuire ziare (L-V), frigider, minibar, aer conditionat, fier de calcat si masa, uscator de par.

Aspecte inedite din istoria hotelului

  • An de an, JW Marriott este gazda a numeroase nunti, peste 1000 de cupluri sarbatorind aici ziua in care au spus Da!
  • Petrecerile de Revelion gazduite de hotel au in fiecare an peste 800 de invitati.
  • In fiecare an, la JW Marriott are loc un Bal Vienez, eveniment ce sustine cauza organizatiilor United Way Romania si SOS Satele Copiilor.
  • Aici au loc campanii regulate de donare de sange, de doua ori pe an, din 2008 in colaborare cu Institutul National de Hematologie Transfuzionala.

Nu rata

1 Comentariu la “JW Marriott Bucharest Grand Hotel”

  1. […] desi monumentul dedicat acestora, Statuia Pompierilor din Dealul Spirii, este amplasat in fata JW Marriott Bucharest Grand Hotel pe Calea 13 […]