InterContinental Bucharest

Daca doriti sa va cazati intr-un hotel simbol al Bucurestiului si, totodata, sa aveti si o panorama completa a centrului Capitalei, atunci alegerea voastra trebuie sa fie Hotelul InterContinental!

Un hotel zgarie-nori al capitalei ce are o priveliste unica catre Piata Universitatii, fiind preferatul celebritatilor, atat la nivel national, cat si international!

intercontinental_bucharest_centru

Istoricul hotelului

Hotelul InterContinental din Bucuresti este un hotel de 5 stele, fiind un simbol al acestui oras, situat in Piata Universitatii, in sectorul 1. Construirea lui a inceput in perioada comunista, intre anii 1967 si 1970, fiind una din cele mai inalte cladiri din Romania si din orasul Bucuresti.

Pana sa se construiasca Palatul Parlamentului (atunci Casa Poporului), hotelul InterContinental a fost pe pozitia 2 in topul celor mai inalte cladiri din Bucuresti, prima fiind Casa Scanteii.

Conceptul a luat nastere datorita filantropului Cyrus Eaton Junior, managerul administratiei lantului hotelier InterContinental, care, ajuns in Bucuresti, nu avea unde sa se cazeze, din cauza lipsei de hoteluri din Bucuresti in acea perioada.

Pentru acest proiect au colaborat arhitectii romani Dinu Hariton, Gheorghe Nadrag, Ion Moscu si Romeo Belea. Initial, acestia au propus ca locatii pentru constructia hotelului, Piata Victoriei si Piata Unirii, dar reprezentantii InterContinental au considerat ca locul perfect este Piata Universitatii, fiind in centrul orasului, astfel, hotelul a fost ridicat pe locul unei foste zahanale.

Putini stiu ca este cel de-al doilea hotel din lume construit de lantul hotelier InterContinental in perioada comunista, primul fiind hotelul Esplanada din Zagreb.

La vremea respectiva, suma alocata pentru ridicarea hotelului a fost de 6 milioane de dolari.

hotel_intercontinental

Acomodare si facilitati

Primul hotel de 5 stele construit in Romania este Hotelul InterContinental, avand aproximativ 90 de metri inaltime, ceea ce face ca panorama oferita oaspetilor sa fie una deosebita. Este conceput in asa fel incat in primele 3 niveluri se regasesc spatii largi publice, urmate de corpul central cu spatii de cazare pe 17 niveluri.

Un lucru putin cunoscut de cei care nu au calcat pragul hotelului, este faptul ca lipseste numarul 13 din numerotarea nivelurilor (fiind considerat cu ghinion).

Hotelul InterContinental dispune de 283 de camere si apartamente si este dotat chiar si cu un centru de sanatate, un pian ce incanta oaspetii cu muzica live, iar apartamentul Imperial ofera cada cu jacuzzi si dus cu hidro-masaj si sauna proprie.

intercontinental_bucuresti_piscina

Apartamentul Imperial se deosebeste de celelalte apartamente prin mobila din lemn de nuc, poleita cu aur, prin sticla de Murano folosita si prin panorama unica a centrului orasului si privelistea deosebita catre Universitatea Bucuresti si Palatul Sutu.

intercontinental_apartament_imperial

In interiorul hotelului InterContinental se afla, de asemenea, si celebrul restaurant Modigliani, braseria Corso, sala de conferinte (fostul bar Belvedere), sali grandioase (de bal) cu aproape 450 de locuri pentru invitati, precum si un lounge bar, terasa si piscina, cea din urma aflata la etajul 22, singurul bazin de inot din Bucuresti regasit la o asemenea inaltime!

intercontinental_bucuresti_piscina

De asemenea, romanii au auzit pentru prima oara conceptul de bufet suedez la servirea meniurilor, dar si termenul room service, in incinta hotelului, acestia fiind privilegiati, deoarece hotelul nu permitea accesul oricui (multe persoane doreau sa paseasca doar pe holul hotelului pentru a vedea splendoarea acestuia).

intercontinental_bucuresti_restaurant

Musafiri celebri

Notorietatea hotelului a luat amploare in momentul in care, in incinta acestuia, la etajul al 19-lea, in apartamentul Imperial, s-au filmat secvente din filmul Nea Marin miliardar, actorul principal fiind cunoscutul Amza Pellea.

intercontinental_imperial

In istoricul hotelului regasim o lista cu nenumarate celebritati ce i-au pasit pragul, precum Luciano Pavarotti, Lenny Kravitz, Nadia Comaneci, Demis Roussos, Joe Cocker, Boy George, Björn Borg, Limp Bizkit, Billi Idol, Boney M, Alanis Morisette, Bonnie Tyler, Latoya Jackson sau Jose Carreras, precum si printul Hassan al Iordaniei, Shimon Peres (presedintele Israelului), Silvio Berlusconi (prim-ministru al Italiei), Suleyman Demirel (presedinte al Turciei), Robert Gates (seful Pentagonului) sau Bill Gates.

Nu rata

1 Comentariu la “InterContinental Bucharest”

  1. […] de Universitate, in centrul capitalei, pe bulevardul Nicolae Balcescu. Acesta se invecineaza cu Hotelul Intercontinental, Universitatea Bucuresti, Palatul Sutu, Ministerul Agriculturii si Institutul de Arhitectura Ion […]