Hotel Ambasador

Hotelul Ambasador este unul dintre cele mai mari hoteluri din Bucuresti, renumit pentru cea mai moderna instalatie sanitara din Europa la momentul inaugurarii, fiind proiectat de arhitectul Arghir Culina intr-un stil Art Deco, in anul 1939.

Istoricul hotelului

Cladirea, considerata un reper al Capitalei, este structurata pe 13 etaje, fiind si un hotel de 4 stele, si detine aproximativ 300 de camere. Arhitectul Arghir Culina chiar detinea jumatate din cladire, acea aripa a hotelului fiind retrocedata mostenitorilor in 2003.

Hotelul este situat pe bulevardul Magheru, adica in inima Bucurestiului, pe principala strada comerciala, si se afla la cativa pasi de cele mai interesante obiective turistice, precum Ateneul Roman si Piata Romana. La momentul construirii, hotelul era cea mai inalta cladire de pe bulevardul Magheru, cu 12 etaje, nivelele superioare avand terase cu priveliste catre bulevard.
Hotelul se bucura de o incarcatura istorica, deoarece anii ’40 au reprezentat o perioada de glorie pentru acesta, perioada in care ofiterii germani considerau acest hotel „locuinta” lor.

Aeroportul International Henri Coanda se regaseste la o distanta de 45 minute de mers cu masina, iar gara principala, Gara de Nord, la 25 minute, ceea ce face ca acest hotel sa fie o locatie ideala atat pentru turisti, cat si pentru oamenii de afaceri.

Acomodare si facilitati

Hotelul Ambasador detine in prezent doar 209 camere, dintre care 156 de camere duble si 41 de camere normale, 8 apartamente si 4 garsoniere. Restaurantul hotelului se situeaza la primul etaj, in timp ce sala pentru evenimente la etajul 12 al hotelului.

Hotelul Ambasador, declarat monument de arhitectura, detine o lunga traditie in arta ospitalitatii, restaurantul acestuia serveste atat mancare din bucataria romaneasca cat si internationala, acompaniate de colectii rafinate de vinuri, ce pot fi savurate si pe terasa eleganta, ce are o vedere superba asupra bulevardului.

hotel_ambasador_restaurant

Pe langa faptul ca acest hotel ofera, prin locatia sa, acces catre zone comerciale si culturale, bancare sau administrative, hotelul dispune de toate facilitatile si dotarile necesare.

Pentru cei care doresc cazare, hotelul ofera posibilitatea de a rezerva camere pentru o singura persoana, de exemplu Single Standard, Dubla Twin pentru 2 persoane si camera Dubla Matrimoniala, pentru 2 adulti(si un copil). Absolut toate camerele sunt dotate cu TV HD, telefon, minibar, AC si Internet (wired/wireless), iar la baie sunt asigurate produsele de ingrijire corporala, precum si oglinda sau uscator!

Pentru familii, exista posibilitatea de a rezerva o camera Junior Suite (2 adulti impreuna cu 2 copii) sau Single Superior (un adult si un copil), camere ce sunt amenajate intr-un stil modern si elegant, si, pe langa toate acestea, poti angaja si o baby sitter! Check-in-ul incepe cu ora 14:00, iar check-out-ul pana in ora 12:00.

hotel_ambasador_cazare

Hotelul Ambasador ofera familiilor posibilitatea de a organiza diverse evenimente, de la petreceri onomastice pana la botezuri, cine festive sau cine de afaceri, intr-un cadru intim cu aranjamente de bun gust si decoruri pe masura!

hotel_ambasador_cafenea

Hotelul Ambasador este locul perfect atat pentru turisti, cat si pentru oamenii de afaceri care vor doar sa se bucure in tihna de o ceasca de cafea sau sa joace la ruleta, profitand astfel de cazinoul modern si de barul elegant din incinta hotelului.

Nu rata