Grand Hotel Continental

Un hotel de 5 stele situat ultra central in inima Bucurestiului pe cea mai frumoasa si renumita artera Calea Victoriei – Grand Hotel Continental este o alegere potrivita pentru cei care doresc sa se cazeze in conditii de lux intr-o cladire istorica a Capitalei Romaniei.

Istoricul hotelului

Construit in anul 1886 pe locul vechilor case domnesti ale familiei Ghica deasupra carora se ridicase un etaj devenind Grand Hotel Brofft, actuala cladire aminteste de Bucurestiul de alta data pe vremea cand Calea Victoriei purta denumirea de Podul Mogosoaiei si prin fata careia se plimbau in calesti trase de cai domni cu joben si doamne in rochii elegante.

Acomodare si facilitati

Facand parte din patrimoniul monumentelor de arhitectura ale Bucurestiului, hotelul a fost renovat recent si ofera acum cazare in 59 de camere de lux fiecare cu un specific propriu bogat decorate cu obiecte de mobilier elegante achizitionate in urma unor licitatii din Viena sau de la targuri de antichitati.

In ciuda aerului boem al incaperilor, toate facilitatile oferite oaspetilor sunt ultramoderne, fiecare camera fiind prevazuta cu toata aparatura electronica necesara si bai moderne de sticla.

Restaurante celebre si meniuri pentru toate gusturile

Inca de pe vremea cand se afla in subordinea Ministerului Turismului, Restaurantul de la Continental era renumit pentru mancarurile sale speciale iar astazi, bucatarii sai continua sa castige premii pentru arta lor culinara.

In restaurantul Concerto te intampina aceeasi atmosfera care te transpune parca inapoi in timp cu 100 ani gratie elegantei si aerului nobil dat de mobilierul deosebit si mesele aranjate impecabil cu argintarie veritabila si portelanuri pretioase.

Aici, pe langa meniul clasic cu preparate romanesti dar si internationale la standarde de hotel de 5 stele, poti servi si preparate speciale de post pentru persoanele religioase ce pot fi si o varianta delicioasa pentru vegetarieni.

Meniul cuprinde de la garnituri la deserturi, oferind o larga varietate de optiuni de a servi o masa copioasa in perioada oricarui post.

Vizitatori faimosi

De-a lungul timpului la Grand Hotel Continental au fost cazati personalitati istorice precum Printul Napoleon (Plon Plon), varul lui Napoleon al III-lea aflat in vizita diplomatica la regele Carol I.

Un alt eveniment important care aduce in memoria romanilor hotelul Continental a fost discursul rostit de Regele Mihai al Romaniei in data de 26 aprilie 1992 de la balconul apartamentului 105 al hotelului.

Nu rata