Distrikt 42

In Centrul Vechi al Bucurestiului, la intersectia strazilor Smardan cu Sfantul Dumitru, vis-a-vis de Teatrul de Comedie iti va atrage privirea un local deosebit ca design si stil.
Primul steampunk pub din Bucuresti este parca desprins din romanele lui Jules Verne. Designul non-conformist cu elemente de decor eclectice ce amintesc de taramuri fantasice din povesti te imbie sa iei loc fie in interiorul localului, fie pe terasa la fel de interesant decorata.


Elementele steampunk se regasesc peste tot la Distrikt 42, mesele, peretii si chiar tavanele fiind decorate cu obiecte din fier forjat, rotite mecanice, mecanisme de ceas iar deasupra barului planeza un zeppelin.


Vei vedea aici o bicicleta zburatoare suspendata aproape pe tavan, o corabie cu aripi si statuete din metal deosebite, un jukebox Wurlitzer si o superba scara in spirala, in stil victorian, ce duce la etajul 1 al localului.
Pentru a sublinia caracterul industrial al pub-ului, mesele, scaunele si canapelele au o tusa uzata iar jocurile de lumini le pun in valoare designul.


Inca de la intrarea in pub-ul Distrikt 42 te va intampina un miros pregnant de cafea proaspat macinata. Poti servi aici si un vin de calitate cei de la Distrikt 42 creand chiar propriul brand de vin si cafea de specialitate in locul celei comerciale pe care o poti cumpara de la magazin.


Ce mananci la Distrikt 42

Desi este un pub unde vii in general pentru gustari usoare sau pentru o cafea, poti servi aici de la burgeri la paste, supe, nachos si salate precum si deserturi excelente. Preparatele vegetariene sunt savurate aici chiar si de catre carnivori cu mare placere.


Din meniul de bauturi nu lipsesc vinurile romanesti dar poti alege si soiuri de origine frantuzeasca sau austriaca, poti opta pentru un cocktail alcoolic si non-alcoolic, bere, whiskey, coniac, vodka, gin, rom, dar si o traditionala palinca romaneasca.
Daca te intriga numele localului afla ca Distrikt 42 este inspirat din romanul „The Hitchhiker’s Guide To Galaxy„, 42 fiind numarul universal care este raspunsul la toate intrebarile din univers.

Nu rata