Bucharest City Tour

In perioada primavara – toamna, conform unui calendar anuntat anual de catre Societatea de Transport Bucuresti, orasul poate fi admirat de catre turisti dintr-un autobuz supraetajat.

La fel ca in cazul tuturor liniilor turistice cu autobuze speciale care functioneaza in marile capitale europene, si cele patru autobuze supraetajate care deservesc linia Bucharest City Tour parcurg centrul capitalei oferind turistilor ocazia sa admire multe obiective si locuri istorice ale Bucurestiului.

Autobuzele double-decker cu capacitate de 77 locuri sunt prevazute cu ghid audio oferit in limba romana, engleza si franceza, urmand sa fie implementata cat de curand si varianta in limba italiana.

Traseul Bucharest City Tour

Cele 14 statii de pe traseul Bucharest City Tour cu autobuzul supraetajat sunt: Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Sos. Kiseleff si Piata Presei.

La plecarea din Piata Presei, autobuzul circula pe Soseaua Kiseleff in capatul careia turistii vor fi intampinati de catre Arcul de Triumf, iar in paralel vor trece pe langa Muzeul Satului, ale carui casute traditionale pot fi zarite pe malul lacului din Parcul Herastrau.

Cand ajung in Piata Victoriei, calatorii vor vedea Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Geologie, Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Taranului Roman si Palatul Victoria – sediul guvernului Romaniei.

Traseul continua pe Calea Victoriei spre Piata Revolutiei cu vizionarea Ateneului Roman, a Muzeului National de Arta, a cladirii Bibliotecii Universitare Centrale, biserica Kretzulescu, Palatul Telefoanelor si Cercul Militar National.

Urmatoarea statie pe traseu este in fata Palatului CEC, vis-a-vis de care calatorii vad Muzeul National de Istorie si Biserica Stavropoleos.

Pe Bulevardul Libertatii autobuzul dezvaluie privelistea impozanta a Palatului Parlamentului iar la Piatra Unirii, turistii vor putea vedea fosta catedrala Patriarhala, Hanul lui Manuc, Curtea Veche si o parte din Centrul Vechi al orasului.

Intoarcerea catre punctul de plecare se face prin Piata Universitatii pe Bulevardul I.C. Bratianu, pe langa Muzeul Municipiului Bucuresti, splendida cladire a Spitalului Coltea, alaturi de care se vede si Biserica Coltea, cladirea renovata recent a Teatrului National Bucuresti si Universitatea.

Ajunsi in Piata Romana, turistii vor putea vedea Muzeul Literaturii si cladirea Academiei de Studii Economice, apoi autobuzul va reintra pe traseul Piata Victoriei – Piata Charles de Gaulle – Parcul Regele Mihai I (Herastrau)– Piata Presei.

Informatii utile

Poti obtine gratuit o harta detaliata a traseului liniei turistice Bucharest City Tour de la receptiile hotelurilor partenere, din Gara de Nord, de la Aeroportul International Henri Coanda sau de la centrele de emitere si reincarcare carduri din reteaua de transport public de suprafata.

Conform informatiilor oferite de Societatea de Transport Bucuresti, tarifele pentru aceasta linie turistica sunt 25 lei/bilet pentru adulti si 10 lei/bilet pentru copiii cu varste intre 7-14 ani. Copiii mai mici de 7 ani, care circula insotiti de un adult, au transportul gratuit.

Nu rata