Athénée Palace Hilton

Daca vrei sa te cazezi in chiar inima orasului Bucuresti, poti alege celebrul si cosmopolit-ul hotel Athénée Palace care face acum parte din lantul de hoteluri Hilton.

Situat in vecinatatea imediata a Ateneului Roman si a Palatului Regal, Athénée Palace ofera cazare intr-o cladire in stil art nouveau care se poate lauda cu statutul de simbol pentru imaginea Capitalei.

Istoricul hotelului

Astazi un hotel cu renume international, Athenee Palace are o istorie de peste 100 ani si era la vremea constructiei singura cladire din tara cu fundatie si structura din beton armat.

Constructia hotelului a inceput in 1912 in locul Hanului lui Ivanciu Gherasi, dupa indicatiile arhitectului francez Teophile Bradeau si, in anul 1914 cand a fost finalizata cladirea cuprindea 149 de camere si 10 apartamente decorate in stilul Louis al-XIV-lea, model inspirat din Franta si Anglia.

In perioada anilor ’30-’40 Barul englezesc si salonul „Le Diplomate” au fost doua dintre punctele de atractie pentru lumea mondena a Bucurestiului din acea vreme, iar holul istoric al hotelului, Les Colonnades, cu coloane din marmura si candelabre, este un simbol al arhitecturii Belle Époque.

Musafiri celebri

Daca te vei caza la acest hotel te poti lauda ca ai locuit in aceeasi cladire unde de-a lungul timpului au poposit si celebritati precum Joe Cocker, Sting si The Rolling Stones, precum si presedintele american Richard Nixon.

Acomodare si facilitati

Athénée Palace dispune de 272 de camere, suite si camere executive toate avand vedere la oras sau la curtea hotelului, un restaurant cu specific italian, o cafenea celebra unde poti savura specialitati frantuzesti si un bar englezesc unde se serveste o selectie larga de wiskey-uri vechi.

Daca alegi sederea intr-o camera Executive sau suite vei avea acces la Executive Lounge, unde se ofera gratuit ceai, cafea si gustari, bauturi si tartine seara (la ore fixe).

Clientii cazati la Athénée Palace au la dispozitie gratuit pe parcursul sederii aici un centru de fitness deschis non-stop si un club de sanatate ce include piscina interioara, cada cu hidromasaj, baie de aburi si sauna, un centru de masaj terapeutic si un cabinet de infrumusetare unde sunt disponibile tratamente cosmetice de lux cu produse elvetiene exclusiviste.

De asemenea accesul la internet prin WiFi este gratuit pentru toti clientii hotelului si musafirii lor iar zona de shopping ofera numeroase oportunitati de a procura diverse suveniruri din Bucuresti si nu numai.

Nu rata

1 Comentariu la “Athénée Palace Hilton”

  1. Terminus Pub spune:

    […] in imediata vecinatate a hotelurilor Athénée Palace Hilton si Radisson Blu, si la cativa pasi de Ateneul Roman, Terminus Pub este unul dintre cele mai vechi […]