6 librarii din Bucuresti pe care sa nu le ratezi

In Bucuresti exista foarte multe librarii, cel mai popular lant de astfel de locatii fiind cel detinut de Compania de Librarii Bucuresti. Insa, in peisajul iubitorilor de carte din Capitala exista cateva puncte de reper unde acestia gasesc, pe langa oferte bogate pentru a-si satisface pasiunea lecturii si locuri unde se pot relaxa, se pot destinde si savura o cafea in timp ce rasfoiesc cartile pe care doresc sa le cumpere.
Exista 6 astfel de librarii pe care ar fi bine sa le vizitezi daca ajungi la Bucuresti.

Carturesti Carusel

Probabil una dintre cele mai frumoase librarii din Europa, Carturesti Carusel este amplasata intr-o cladire din secolul 19 care a fost recent restaurata.


Libraria se intinde pe 6 etaje fiind un veritabil mall al cartilor, oferind peste 10.000 volume, privelisti superbe si o cafea delicioasa ce poate fi savurata in bistro-ul de la ultimul etaj.

Adresa: Carturesti Carusel

Antic ExLibris

Infiintata in 1997, aceasta librarie a devenit treptat un punct de referinta pentru amatorii de carti din Bucuresti si din intreaga tara.

Aici gasesti peste 15 milioane de carti din orice domeniu, inclusiv o sectiune speciala dedicata cartilor culinare ce poate retine atentia unui pasionat de mancare ore intregi.

Adresa: Antic ExLibris.

Seneca AntiCafe

Oferind un format nou de librarie combinata cu cafenea, acest loc ar putea deveni o atractie inedita pentru toti cei care ii calca pragul.

Aici platesti 12 lei/ora pentru a accesa mii de carti, pentru aceasta avand la dispozitie computere, tablete, un proiector si un amfiteatru. Bauturile si snack-urile, incluzand sucul proaspat de fructe, sunt din partea casei.

La Seneca AntiCafe poti citi sau cumpara din cele cateva mii de carti sau reviste in limba romana, engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, sau rusa. Selectia de titluri cuprinde carti de literatura, ecologie, filozofie practica si dezvoltare personala, poezie si alte domenii de interes.

Adresa: Seneca AntiCafe

Humanitas Cismigiu

Situata la parterul celebrei cladiri a Hotel Cismigiu, una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti, aceasta librarie a fost creata de o echipa de arhitecti care au colaborat pentru a crea un spatiu extrem de original.

De la candelabrele in forma de nave extraterestre sa picturile de pe pereti, lazile cu jucarii pentru cei mici si rafturile de carti printre care poti sta pe scaune sau fotolii sa le rasfoiesti, atmosfera de la Humanitas te va cuceri pe loc.

Adresa: Humanitas CismigiuBulevardul Regina Elisabeta, nr. 38, Bucuresti.

Kyralina

Gazduita intr-o vila din secolul 19, libraria Kyralina si-a imprumutat numele de la celebrul roman al lui Panait Istrati – Chira Chiralina.

Fiind una dintre cele mai incantatoare librarii independente din Bucuresti, Kyralina este specializata pe carti in limba franceza si germana.

Adresa: Libraria Franceza Kyralina

Librarium

Dupa ce s-a impus in Cluj Napoca si Timisoara, Librarium a deschis o librarie si la Bucuresti, un loc unde poti gasi o selectie impresionanta de titluri de carti dar si suveniruri.

Cei peste 300 de metri patrati de rafturi de carti din Librarium Sun Plaza din Bucuresti isi asteapta cititorii intr-un spatiu foarte prietenos si primitor ce isi propune sa fie un adevarat refugiu pentru agitatia orasului si o adevarata oaza de cultura.

Adresa: Librarium Sun PlazaCalea Vacaresti, nr. 391, Bucuresti.

Nu rata