Parcul de Agrement Tei

Daca vrei sa ai parte de o experienta deosebita si sa admiri Bucurestiul de la inaltime, poti face acest lucru in Parcul de Agrement Tei cu o cursa in Roata Mare situata chiar pe malul lacului.

O vizita in acest parc iti va oferi ocazia de a te distra si testa un Roller-Coaster, Casa Groazei, Lanturi, Roata Mica, Masinute electrice si un Carusel.

Istoricul Parcului de Agrement Tei

Inca din prima jumatate a secolului al XX-lea, terenul mlastinos din jurul Lacului Tei a fost asanat si amenajat pentru a oferi un loc de promenada si distractie locuitorilor din nord-estul Bucurestiului.

Lucrarile de asanare ale lacurilor de pe Valea Colentinei au fost coordonate de catre inginerul Dorin Pavel, doctor in stiinte tehnice, cel ce a fost supranumit parintele hidroenergeticii romanesti. Intre anii 1935 si 1939 au fost amenajate lacul, debarcaderul, strandul si Parcul Tei.

Lucrarile de amenajare are Gradinii Tei au luat sfarsit abia dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, deschiderea lui oficiala avand loc in anul 1950.

Cum te poti distra in Parcul de Agrement Tei

Cei care aleg sa viziteze in zilele noastre acest parc de distractii reamenajat recent de catre Primaria Sectorului 2 au la dispozitie pe langa spatiile de joaca pentru copii si aleile cu banci si fantani arteziene, o sumedenie de atractii.

Sursa: danpandrea.ro

Avand o inaltime de 63 de metri si dotată cu 44 de cabine inchise cu o capacitate de 6 pasageri fiecare, Roata Mare (sau “Pasarea Maiastra” cum este denumita) ofera o panorama impresionanta asupra orasului in punctul cel mai de sus al cursei atat iarna cat si vara.

Taramul lui Verde- Imparat

Zona intitulata astfel este pozitionata in partea stanga a intrarii principale, (vis a vis de Facultatea de Constructii de pe Bulevardul Lacul Tei).

Aici se afla Roata Mica ce ii poarta pe cei mari si pe cei mici intr-o calatorie deosebita la o inaltime de 16 metri si este formată din 12 cabine partial inchise, numite „Merele de aur” ce amintesc de basmul „Praslea cel voinic si merele de aur”.

Vis-a-vis este amplasat Roller Coaster-ul denumit simbolic “Balaurul cu sapte capete”, un ansamblu cu inaltime maxima de 15 metri care invita publicul sa-si testeze curajul intr-o calatorie rapida si palpitanta cu trenuletul ce aluneca cu viteza pe curbele spectaculoase ale traseului pe sine.

Sursa: hotnews.ro

In apropiere se afla si Casa Groazei, ce isi invita vizitatorii la o calatorie pe un traseu in care vor fi intampinati de decoratiunile infricosatoare si fiinte fantastice care le vor  provoca strigate de groaza dar si multe rasete si chicoteli.

Padurea de arama

Aceasta zona, situata tot in partea dreapta a parcului cum cobori in panta de-a lungul lacului, chiar la “umbra” Rotii Mari, asteapta copiii sa se aventureze in labirintul de tobogane si saltele gonflabile si sa se plimbe cu masinutele electrice ale lui Fat Frumos din taramul fermecat.

Padurea de argint

Imediat cum intri in parc pe poarta principala te intampina Lanturile si Caruselul, precum si doua locuri de joaca pentru copii.

Atat cei mici cat si adultii isi pot testa curajul in lanturile care ii vor prinde in “Hora Ielelor” cum este botezat ansamblul de leagane cu lanturi ce se invart cu o viteza ametitoare, iar cei mai mici dintre copilasi se pot amuza cu o plimbare in caruselul “Herghelia Ilenei Cosanzeana” care sugereaza caii nazdravani mancatori de jeratic, din basmele romanilor.

Unde este situat si cum ajungi acolo

Parcul de Agrement Tei este situat in zona de Nord-Est a Bucurestiului, vis-a-vis de Facultatea de Constructii Civile iar accesul se face prin Bulevardul Lacul Tei venind dinspre Soseaua Petricani sau strada Doamna Ghica.

Poti calatori pana la acest parc cu tramvaiele liniilor 16 si 24, sau cu autobuzele 182, 282 si 243.

Nu rata