Lacrimi si Sfinti

Pentru o experienta culinara inedita si o dupa amiaza sau seara petrecuta in mod placut la un restaurant central din Bucuresti, Lacrimi si Sfinti (nume inspirat de ultima carte scrisa de Emil Cioran) din Centrul Vechi al Capitalei poate fi o alegere potrivita.

Turistii straini aflati in vizita in Romania vor aprecia cu siguranta daca le veti recomanda un pranz sau o cina in acest local care a devenit renumit atat pentru preparatele sale dar si pentru atmosfera boema si decorurile rustice.

Locatia si atmosfera

Situat foarte aproape de Hanul lui Manuc, pe strada Sepcari in zona istorica a Centrului Vechi a Capitalei, restaurantul este situat pe doua niveluri, la parter aflandu-se si zona bucatariei si subsolul impartit in mai multe spatii delimitate cu ziduri de caramida.

Exista si o terasa in fata restaurantului unde uneori, clientii il pot zari si pe unul dintre coproprietarii localului poetul Mircea Dinescu care si gateste sau inventeaza retete noi care sunt imediat testate in bucataria de la Lacrimi si Sfinti.

O atractie aparte o poate constitui pentru ecologisti si cei pasionati de reciclare faptul ca intreaga amenajare a restaurantului s-a facut cu materiale recuperate, orice bucata de lemn pe care o vedeti pe peretii de la Lacrimi si Sfinti avand cel putin cateva zeci de ani.

De exemplu, ferestrele de la bucatarie au fost candva instalate intr-o casa din comuna Perisorul – judetul Dolj, casa care a fost abandonata dar ale carei ferestre au ajuns in inima Capitalei.

Usa de la intrarea in restaurant a apartinut unei case din Sighisoara iar grinzile au fost recuperate dintr-un vechi hambar.

In timp ce savurezi mancarurile servite poti admira expuse pe peretii restaurantului vase ceramice create de artisti romani din Valcea, Harghita, Sighisoara si Medias dar si obiecte de mobilier cum ar fi diverse dulapuri din zona Mures si peste 50 de scaune din lemn de prin toate colturile tarii.

Ce mananci la Lacrimi si Sfinti

Fie ca iti plac preparatele clasice sau traditionale, fie ca preferi un meniu vegetarian, poti gasi la Lacrimi si Sfinti mancare pentru toate gusturile si dietele, insa specialitatea casei este bucataria traditionala romaneasca taraneasca amestecata cu o serie de feluri boieresti.

Unele dintre felurile din meniu au fost reinventate atat la nivel de ingrediente folosite cat si ca stil de prezentare, de exemplu poti servi o portie de telemea in foi de vita picante.

Proprietarii restaurantului isi asigura clientii ca la Lacrimi si Sfinti mancarurile sunt preparate din ingrediente proaspete si organice: peste de captura, pasari crescute liber in curte si carnea de la porci si vitei din ferme individuale mici.

In preajma sarbatorilor, in local se servesc produse traditionale romanesti cum ar fi ouale rosii, pasca si cozonacul de Paste si pomana porcului cu sorici si jumari alaturi de muraturi de casa de Craciun.

Nu rata