Seminarul de muzica Dalcroze 

Asociatia Cultura prin muzica organizeaza Seminarul Dalcroze de muzica – ritmica, solfegiu si improvizatie muzicala in perioada 14 – 15 martie 2020, la Hanul Gabroveni, Sala Studio.
Pe modelul programului de formare continua CAS Dalcroze (Certificate of Advanced Studies Dalcroze) de la Geneva, Elvetia, seminarul Dalcroze sustinut de profesorul de specialitate Jean-Marc Aeschimann, se adreseaza pentru prima data mai multor categorii profesionale – profesori de muzica (profesori de educatie muzicala, profesori de instrument), muzicieni, studenti UNMB, dansatori, actori, terapeuti, educatori (având notiuni muzicale de baza). Acest seminar va fi structurat dupa modelul programului de formare continua CAS Dalcroze si va include cursuri de ritmica, teorie muzicala si improvizatie muzicala adaptate nivelului participantilor (lucru adaptat pe nivele de cunostinte, diferentiate pe grupuri).
De asemenea, in cadrul Seminarului Dalcroze este prevazuta o prezentare detaliata a programului de formare continua CAS Dalcroze in România, un program sustinut de Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elvetia si dezvoltat in România de Asociatia Cultura prin Muzica (detalii in programul Seminarului). La aceasta prezentare cu durata de o ora, accesul este liber, deschis tuturor celor interesati de aceasta formare, participanti sau nu la Seminarul Dalcroze.
O metoda speciala de predare a muzicii, metoda Dalcroze pune accent pe experienta inainte de stiinta, pe legatura esentiala intre miscarea corporala si muzicalitate. Folosind o abordare interactiva si pluridisciplinara, pedagogia Dalcroze permite dezvoltarea inteligentelor multiple si exersarea facultatilor afective, motrice, imaginative, spatiale si intelectuale, in relatie cu muzica. Lectiile de ritmica Dalcroze se predau in grup si au ca rol schimburile sociale, cooperarea, dar si capacitatea de adaptare, imitare si integrare. Profesorul improvizeaza, inventeaza spontan muzica si suscita reactii. Pedagogia Dalcroze implica exercitii variate, deschise la adaptari, in functie de nivelul fiecarui participant.

Te-ar mai putea interesa aceste Evenimente